GRTClub.
Learn Real Trading From Real Traders.


Χρυσοχοΐδης: Δεν καμαρώνω που δεν είχα διαβάσει το Μνημόνιο Πηγή:www.capital.gr
412 αναγνώστες
Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2012
13:39

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 13:33

Μετά το σάλο που προκάλεσε η πρωινή παραδοχή του (στον Σκάι) ότι δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο διότι τότε, ως υπουργός Δημόσιας Τάξης, ασχολείτο με την αντιμετώπιση του εγκλήματος, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επανήλθε με μακροσκελή δήλωση μέσω twitter και facebook:

«Θέλω να ξεκαθαρίσω τη θέση μου και να επιβεβαιώσω τη στάση μου. Ναι, επαναλαμβάνω ότι το μνημόνιο δεν το διάβασα. Δεν ασχολήθηκα, όχι με το κείμενο, αλλά ούτε καν με τις διαδικασίες της δήθεν διαπραγμάτευσης.

Αυτό δεν το δήλωσα ούτε το είπα με καμάρι. Πολύ περισσότερο δεν το λέω για να αποσείσω ευθύνες από πάνω μου. Ίσα-ίσα το αντίθετο.

Το θεωρώ από τα σημαντικότερα λάθη της πολιτικής μου διαδρομής. Γιατί δεν εκτίμησα σωστά την κρισιμότητα των στιγμών και απορροφήθηκα με το μερικό, το έργο μου σαν υπουργός, αντί να ασχοληθώ με το μείζον, την ευθύνη μου σαν μέλος της ηγεσίας της χώρας.

Το είπα για να τονίσω το πόσο όλοι μας χρειάζεται να αλλάξουμε. Είχαμε μάθει να εμπιστευόμαστε τον κάθε αρχηγό, πρωθυπουργό. Και στην Βουλή να ψηφίζουμε και στην διακυβέρνηση να συναινούμε. Αυτοί οι καιροί πέρασαν και το μοντέλο εξαντλήθηκε. Χρειάζεται συλλογικότητα, ατομική ευθύνη και συνεισφορά.

Οι βουλευτές αντέδρασαν στην πρόταση Πετσάλνικου και έσωσαν τη χώρα. Μακάρι να το είχα κάνει, μακάρι να το είχαμε κάνει και για το μνημόνιο. Σε αυτές τις στιγμές ο τόπος χρειάζεται καθαρά λόγια και γενναία αυτοκριτική. Μόνο έτσι θα φτιάξουμε ηγεσίες και θα βοηθήσουμε την πατρίδα.

Λένε πως στην πολιτική υπάρχουν πράγματα που γίνονται και δεν λέγονται. Τέτοιοι κανόνες σιωπής, η υποκρισία του πολιτικά ορθού, πρέπει να σπάσουν. Αυτοί οι κανόνες μας οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση. Είμαι αποφασισμένος να δώσω όλες τις δυνάμεις μου σ’ αυτό".

Λούκα: Διάβασμα στο πόδι

Να σημειωθεί ότι και η Λούκα Κατσέλη παραδέχθηκε χθες (Mega) ότι το κείμενο του Μνημονίου το διάβασε επί τροχάδην διότι τους δόθηκε «ένα πρωί του Σαββάτου» κι είχαν στη διάθεσή τους – οι υπουργοί – μόνο τρεις ώρες για να το μελετήσουν. 

Εκείνη την περίοδο η κ. Κατσέλη ήταν υπουργός Οικονομίας, αλλά, όπως υπενθυμίζει η ίδια, από την πρώτη στιγμή είχε εγείρει ενστάσεις για την αποτελεσματικότητά του – και είχε εκφράσει αντιρρήσεις στη συνέχεια ως υπουργός Εργασίας, οι οποίες τις «στοίχησαν» την παραμονή της στην κυβέρνηση.

Νωρίτερα, το Capital.gr μετέδιδε τα εξής:

Μ. Χρυσοχοΐδης: "Δεν διάβασα το μνημόνιο"

«Εκείνη την εποχή δεν διάβασα το Μνημόνιο. Είχα άλλες υποχρεώσεις. Κάποιοι συνάδελφοι το διαπραγματεύθηκαν, ήρθε στη Βουλή και το ψηφίσαμε». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι.

«Δική μου δουλειά τότε ήταν να οργανώσω την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και την ομάδα ΔΙΑΣ και όχι να διαβάσω το Μνημόνιο. Δεν ρίχνω σε κανέναν ευθύνες προσωπικά. Οι ευθύνες είναι πολιτικές» πρόσθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογραμμίζοντας ότι δεν βγάζει τον εαυτό του από το κάδρο.Πηγή:www.capital.gr

Σχετικές μετοχές:
ΑΛΦΑ ΓΔ ΕΤΕ ΕΥΡΩΒ ΜΥΤΙΛ ΤΤ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Καλή τύχη σε όλους τους Έλληνες.
Κουράγιο
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις