GRTClub.
Learn Real Trading From Real Traders.
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.


διευθυντές των καναλιών να μην λένε πολλά για επιστροφή στη δραχμή.
402 αναγνώστες
Κυριακή, 6 Νοεμβρίου 2011
10:07

Από την πλευρά μας, καταλαβαίνουμε την δύσκολη θέση στην οποία είχε βρεθεί το συγκεκριμένο κανάλι, διότι, όπως αποκαλύπτουμε σήμερα, το ΕΣΡ (Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης) είχε αποστείλει τότε ένα ΦΕΤΒΑ (μουσουλμανική διαταγή) με το οποίο καλούσε τους διευθυντές των καναλιών να μην λένε πολλά για επιστροφή στη δραχμή, γεγονός που είχε χαρακτηριστεί από όλους, ως ωμή παρέμβαση στην δημοσιογραφία και στην ελεύθερη σκέψη!

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Αδαλή, πρόκειται για ένα βίντεο διάρκειας 45 λεπτών, και ο λόγος για τον οποίο τον είχαν προσκαλέσει ήταν απλός!

Από τις 12 Απριλίου 2010 που είχε αποκαλύψει με σιγουριά για το πρώτο δάνειο που υπέγραψε η Ελλάδα, την μέρα εκείνη είχε γίνει επίσημα παραδεκτό από την Κυβέρνηση.

Στο σημείο που μιλά για 12.000% αποδόσεις των δανειστών, αναφέρεται προηγουμένως στους «στοιχηματίες» και τους διεθνείς τζογαδόρους, υπονοώντας σαφώς τους κατόχους CDS (ασφάλιστρα κινδύνου) και όχι στους κατόχους ομολόγων! Αυτό όμως δεν φαίνεται από το μοντάζ του βίντεο, που είναι σαφώς μικρότερης διάρκειας! Η απόδοση του 12.000% αφορά σε όσους είχαν αγοράσει Ελληνικά ασφάλιστρα κινδύνου το 2007 (που είχε αρχίσει να φαίνεται η κρίση), δηλαδή CDS και η απόδοσή τους μέχρι τον Μάιο του 2010 ήταν 12.000%. Φαντάζεται εύκολα λοιπόν ο καθένας, ότι σήμερα η απόδοσή τους θα είναι ακόμη μεγαλύτερη για τους κατόχους των εν λόγω CDS.

Ίσως ήταν ο πρώτος άνθρωπος στην Ελλάδα που είχε διατυπώσει την άποψη, να προσέξει η χώρα, τους Έλληνες κατόχους CDS και ομολόγων , διότι κάποιοι από αυτούς, αν γνωρίζουν τις εξελίξεις θα κερδοσκοπήσουν ανεξέλεγκτα εναντίον της χώρας μας!

Τότε βέβαια οι όροι CDS κτλ δεν ήταν ευρέως γνωστοί στην Ελλάδα και με πολύ απλά λόγια, ο οικονομολόγος κ. Αδαλής, πέρασε το μήνυμα στη χώρα, ότι κάποιοι εντός των τειχών, παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια για τη χώρα!

Όπως μας είπε ο κ. Αδαλής, όταν επιστρέψει στη χώρα, θα ξεκαθαρίσει την άποψή του, αλλά μας είπε τα εξής:

«Πάντα ήμουν υπέρ της εισαγωγής της Ελλάδας στο Ευρώ. Δυστυχώς όμως, οι αλχημείες των Κυβερνήσεων που κατέβαζαν 10 μονάδες το ΦΠΑ του ηλ.ρεύματος με σκοπό να πετύχουμε το στόχο της σύγκλισης του 3% πληθωρισμού, είναι αυτές σήμερα που δίνουν το δικαίωμα στη Μέρκελ και στο Σαρκοζί να λένε ότι μπήκαμε με λαθραία στοιχεία στο Ευρώ.

Από το 2007 έγραφα ότι υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα στην Ελλάδα και από το 2001 ζητούσα την άμεση διενέργεια ερευνών σε Αιγαίο και ΑΟΖ έτσι ώστε να προχωρήσουμε σε οικονομίες κλίμακος στην αγορά των υδρογονανθράκων.

Τίποτα από αυτά δεν έγινε ! Και το χειρότερο, μου κόλλησαν και την ταμπέλα του … «Εθνικιστή», αυτοί οι ίδιοι που εχτές είπαν ότι θα κάνουν εξορύξεις εκεί που μέχρι χτες ... έλεγαν ότι δεν υπήρχαν πετρέλαια!!! Και όταν ξέσπασε η κρίση στην Ευρωζώνη, και όχι στην Ελλάδα όπως μας λένε, ζήτησα τότε, έχοντας ως όπλο την άγνοια των αγορών και την ισχυρή –ακόμα τότε- διαπραγματευτική ισχύ της Ελλάδας, να αποχωρήσουμε οικιοθελώς από το Ευρώ, να επιστρέψουμε στη δραχμή αλλά να διατηρήσουμε το ευρώ ως νόμισμα εξωτερικών συναλλαγών, έτσι ώστε να μην διαταραχτούν διεθνή συμβόλαια εκατοντάδων δις!

Στην ουσία ζήτησα να επιστρέψουμε στην Δραχμή, πριν οι «παίχτες» βρουν χρόνο και ξεφορτωθούν τα ομόλογα και όλες τις υπόλοιπες «επικίνδυνες» τοποθετήσεις τους!

Αλλιώς, αν δεν το κάναμε τότε, με την θέλησή μας, και μάλιστα από θέση διαπραγματευτικής ισχύος, τότε ΣΙΓΟΥΡΑ, μόλις οι «παίκτες» πήγαιναν σε ασφαλή επίπεδα, θα μας πέταγαν ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ έξω από το ευρώ με απρόβλεπτες συνέπειες για τη χώρα»!

Αυτά δήλωσε τηλεφωνικά ο κ. Αδαλής, ξεκαθαρίζοντας ότι σήμερα, ειδικά μετά το τέλος Σεπτεμβρίου 2011, τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά και την αμέσως ερχόμενη εβδομάδα θα αρθρογραφήσει για το θέμα αυτό!

Τις απόψεις του αυτές, πρόκειται να τις εκφράσει σε μια εκπομπή πολύ γνωστού ευρωπαϊκού τηλεοπτικού δικτύου, που ετοιμάζει έρευνα για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα και διενεργείται αυτή τη στιγμή!

Είναι γεγονός πάντως, ότι αν τότε η χώρα, (το 2010) απειλούσε με έξοδο από ευρώ και επιστροφή στη δραχμή ανοιχτά, οι Ευρωπαίοι θα έκαναν με μαθηματική ακρίβεια ότι ζητούσε η χώρα μας! Σήμερα δυστυχώς, με την πολιτική αυτή που ακολουθήθηκε, μας έχουν οδηγήσει σε ένα μονόδρομο, που στοίχησε την Εθνική μας κυριαρχία και Ανεξαρτησία!

Πάντως, το γεγονός ότι πλέον ανοιχτά και απροκάλυπτα ολοένα και περισσότεροι ευρωπαίοι ζητάνε την έξοδό μας από το Ευρώ, δικαιώνουν ΠΛΗΡΩΣ τον κ. Γιώργο Αδαλή, την αρθρογραφία του , καθώς και τις τηλεοπικές του παρεμβάσεις των τελευταίων 18 μηνών!

Δεκάδες είναι τα τηλεφωνήματα αναγνωστών στους Αρχισυντάκτες βάρδιας των AegeanTimes, που ζητούν να μάθουν περισσότερα στοιχεία από τον άνθρωπο που με μαθηματική ακρίβεια, προδιέγραψε τις εξελίξεις στη χώρα μας!

Αναμένουμε όλοι μας λοιπόν το επόμενο άρθρο του…
http://www.aegeantimes.gr/

 

Video.

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ ΕΤΕ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Καλή τύχη σε όλους τους Έλληνες.
Κουράγιο
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις