GRTClub.
Learn Real Trading From Real Traders.
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.


Η Ευρώπη μιά ανάσα από το ντόμινο χρεοκοπίας.
489 αναγνώστες
Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011
12:41

Καταιγιστικές εξελίξεις: Η Ευρώπη μιά ανάσα από το ντόμινο χρεοκοπίας – Οι αγορές την έχουν ήδη σπάσει στα δύο, ενώ για την Ελλάδα προξοφλούν χρεοκοπία!!!

-

Ο διεθνής οίκος S&P προειδοποιεί για υποβάθμιση 5 ευρωπαϊκών χωρών, μεταξύ των οποίων και τη Γαλλία

- Γερμανός διοικητής τράπεζας απαιτεί την χρεοκοπία μας, είτε εθελοντική είτε ΑΝΕΞΕΛΕΓΚΤΗ

- Οι αγορές δεν παίζουν ”καθυστερήσεις” όπως οι ευρωπαίοι ηγέτες με τις Συνόδους Κορυφής

Την ώρα που οι πολιτικοί στην Ευρωζώνη ”παίζουν” με τη φωτιά και υπομένουν τα ”κόλπα” της Μέρκελ και του Σαρκοζί, η κατάσταση στην πραγματική οικονομία επιδεινώνεται ραγδαία σε κάθε γωνιά της ευρωζώνης.

Όλοι οι οικονομικοί δείκτες χειροτερεύουν και αντιστροφή της κατάστασης δεν γίνεται από άτολμους ηγέτες που έφτασαν στο σημείο να ”μηχανεύονται” όλου του κόσμου τις αναβολές ώστε να μην πάρουν άμεσα αποφάσεις, σαν να επιμένουν να σκουπίζουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλάκι.

Εκεί που όλος ο πλανήτης είχε ”επενδύσει” σε λύση την Κυριακή στη Σύνοδο Κορυφής, τώρα αυτή μετατρέπεται σε υποστηρικτική σύσκεψη της επόμενης Συνόδου, δίνοντας έτσι την εντύπωση πως οι Μέρκελ και Σαρκοζί μετατρέπονται σε γραμματέες.

Αναμενόμενη λοιπόν η απειλή υποβάθμισης από τον διεθνή οίκο της ..μισής Ευρώπης αφού πέρα από τη Γαλλία η προειδοποίηση περιλαμβάνει και τις Ιταλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία και Ισπανία.

Πως αιτιολογεί ο διεθνής οίκος την απειλή του;

” Ενδεχόμενη νέα ύφεση στην Ευρώπη θα οδηγούσε στην υποβάθμιση κατά μία ή δύο βαθμίδες της Ισπανίας, Ιταλίας, Ιρλανδίας, Πορτογαλίας και Γαλλίας λόγω της μείωσης των φορολογικών εσόδων και της αύξησης του κόστους ενίσχυσης των τραπεζών” είναι η αναφορά που δημοσιεύει η Telegraph και που αποδεικνύει για άλλη μία φορά πως οι αγορές δεν παίζουν, όπως οι Ευρωπαίοι ηγέτες με τις Συνόδους Κορυφής.

”Η Ελλάδα πρέπει να κηρύξει χρεοκοπία”

Με απόλυτο τρόπο ο διοικητής της γερμανικής τράπεζας Commerzbank δηλώνει πως η χώρα μας σώζεται μόνο με ένα χοντρό ”κούρεμα” και μετά ”χτίσιμο” από την αρχή.

Ο Γερμανός τραπεζίτης θεωρεί ως επιβεβλημένη την ελληνική χρεοκοπία, είτε εθελοντική με συμφωνία με τους πιστωτές της είτε ακόμα και ανεξέλεγκτη.

”Η Ελλάδα χρειάζεται ένα haircut, ή οι πιστωτές της να δεχθούν να εγγράψουν ζημιές επί του ελληνικού κρατικού χρέους” λέει στη Bild ο Martin Blessing, διευθύνων σύμβουλος της Commerzbank και συνεχίζει :”Χωρίς μια πραγματική αναδιάρθρωση του κρατικού χρέους της Ελλάδας και ένα πρόγραμμα ανοικοδόμησης, η Ελλάδα δεν θα βοηθηθεί και οι αγορές δεν θα ηρεμήσουν.Αντί να ζητάει εθελοντική συμμετοχή από τους ιδιώτες πιστωτές στο επόμενο πακέτο διάσωσης, η Ελλάδα θα πρέπει να κηρύξει χρεοκοπία”.

Απόλυτος, ως Γερμανός και ως τραπεζίτης, ο Martin Blessing εξηγεί κυνικά το σκεπτικό του : ”Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι τα κράτη έχουν μόνο δύο επιλογές: είτε να πληρώνουν τα χρέη τους όπως έχουν συμφωνήσει, είτε να κηρύσσουν χρεοκοπία με όλες τις δύσκολες συνέπειες”.

newsit

Σχόλιο: Οι αγορές έχουν ήδη πάρει τις αποφάσεις τους. Το έχω ξαναγράψει εδώ και πολύ καιρό: Η ευρωζώνη γι’ αυτούς είναι ήδη διχοτομημένη σε Βορρά και Νότο, ενώ για την Ελλάδα δε βλέπουν κανένα άλλο δρόμο έξω από τη χρεοκοπία. Αν η Ευρωζώνη θελήσει πλέον να απαντήσει θα πρέπει να το κάνει με μία κοσμογονικού τρόπου ενοποίηση ή διάλυση, εφόσον όμως λάβει τη δημοκρατική νομιμοποίηση για κάτι τέτοιο από τους ευρωπαϊκούς λαούς.

Για τα καθ’ ημών, αποδεικνύεται πλέον περίτρανα ότι τα μνημόνια και τα πολυνομοσχέδια δεν έχουν κανένα αντίκρυσμα. Συντηρούν μόνο το πολιτικό σύστημα που ανέδειξαν το 2009 οι τελευταίες εκλογές του “παλιού κόσμου”.

Σχετικές μετοχές:
ΓΔ
Το σχόλιό σας
Για να σχολιάσετε το άρθρο πρέπει να κάνετε Login στο Capital.gr
Αξιολογήστε το άρθρο
Δεν έχει αξιολογηθεί

 Εκτύπωση
 Αποστολή με e-mail

Σχετικά με το blog
Καλή τύχη σε όλους τους Έλληνες.
Κουράγιο
Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις